Skip to main content
The heat is on!

Warmtewisselaars

Warmtewisselaars staan constant onder druk van diverse extreme omstandigheden. Het spreekt voor zich dit hier af en toe herstellingen voor moeten gebeuren. Wij gaan nauwkeurig na waar het probleem vandaan komt, en lossen dit op met technieken die de langst mogelijke levensduur bieden.


Hetzelfde geldt uiteraard voor de constructie van warmtewisselaars op maat. Ons team van specialisten bouwt een warmtewisselaar volledig op maat.

Onze aanpak

1

Stap 1

Bij elke opdracht doen we beroep op de brede expertise en jarenlange ervaring van het team. We gaan na wat de verwachtingen zijn, en we verdiepen ons in de sector en de specifieke eenheid binnen het proces waarbinnen de warmtewisselaar zich bevindt.
2

Stap 2

We contacteren je met een concreet plan, een heldere planning en een transparante offerte. We leggen je graag uit welke stappen we zullen nemen, en hoe we dit concreet zullen aanpakken. We delen hierbij graag onze inzichten en ervaring in de materie.
3

Stap 3

Naast een ruim atelier en hoogtechnologisch machinepark hebben we altijd een grote voorraad aan materialen om de warmtewisselaar te bouwen. We verzamelen alles wat nodig is, en plannen de constructie nauwkeurig in. Tegelijkertijd bereiden we de site voor waar de warmtewisselaar zal worden geïnstalleerd.
4

Stap 4

Aan de hand van nauwkeurig uitgetekende plannen en maquettes bouwen de warmtewisselaar volledig op maat van jouw bedrijf. Hierbij houden we rekening met de omgeving waarin de warmtewisselaar zich zal bevinden, en passen we onze technische en materiaalkeuzes hierop aan. Na de installatie zal je een ordelijke site aantreffen.

Wat zijn warmtewisselaars?

Warmtewisselaars zijn apparaten die worden gebruikt om warmte over te dragen tussen twee vloeistoffen. Dit proces kan worden gebruikt om vloeistoffen op te warmen of af te koelen, en het kan in vele verschillende industrieën worden toegepast, waaronder de chemische-, voedsel-, en farmaceutische industrie.

Constructie van warmtewisselaars

Warmtewisselaars bestaan uit twee gescheiden stromen van vloeistof, die van elkaar gescheiden worden door een dunne, geleidende wand. Deze wand is zo ontworpen dat het warmte kan overdragen tussen de twee stromen, zonder dat ze elkaar fysiek raken. De wand kan worden gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing van de warmtewisselaar, zoals bijvoorbeeld koper, roestvrij staal of titanium.

Er zijn verschillende soorten warmtewisselaars, zoals buizenwarmtewisselaars, platenwarmtewisselaars en shell-en-tube warmtewisselaars. Elk type heeft zijn eigen unieke ontwerp en werking, afhankelijk van de toepassing waarvoor het wordt gebruikt.

Piet Andries en de reparatie van warmtewisselaars

Als onderneming die gespecialiseerd is in de productie en reparatie van warmtewisselaars, begrijpt Piet Andries als geen ander het belang van deze apparaten in vele industrieën. Met jarenlange ervaring in de branche heeft Piet Andries de kennis en expertise om hoogwaardige warmtewisselaars te produceren en repareren.

Als een klant problemen heeft met een warmtewisselaar, kan Piet Andries deze repareren of vervangen. Het bedrijf beschikt over de juiste materialen en apparatuur om snel en efficiënt reparaties uit te voeren, wat downtime van productieprocessen minimaliseert.

Conclusie: Warmtewisselaars zijn essentiële apparaten in vele industrieën. Het begrijpen van hun constructie en werking is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. Piet Andries is een deskundige en betrouwbare partner voor de productie en reparatie van warmtewisselaars, en kan bedrijven helpen hun productieprocessen te optimaliseren en downtime te minimaliseren.

uw partner voor industriële toepassingen

Een team van professionals nodig?

Multidisciplinair team, alle kennis onder één dak!

Verregaande expertise en praktische aanpak.

Fijne samenwerking met een enthousiaste ingesteldheid.

Jarenlange ervaring met industrie, petrochemie, constructie en food.

Veiligheid en efficiëntie staan voorop.

Duurzame oplossingen met oog voor het hoogste rendement.

ijzersterk in laswerk

Vraag offerte

Zin om samen te werken met een team van enthousiaste professionals? Wacht dan niet langer om vrijblijvend offerte aan te vragen. Geen enkele uitdaging is ons te groot.

Vraag offerte aan